Man. United nadert City na winst op Southampton

De strijd tussen de trainers Ronald Koeman en Louis van Gaal is zondag beslist in het voordeel van die laatste. Manchester United won op bezoek bij Southampton met 3-2.

Southampton was nog wel op voorsprong gekomen door een doelpunt van Graziano Pellè. Nog voor rust maakte de Fransman Anthony Martial gelijk. Ploeggenoot Juan Mata leek daarbij in buitenspelpositie te staan. Vijf minuten na de pauze zorgde de voor veel geld van Monaco overgekomen aanvaller voor de 2-1. Bij die treffer ging oud-VVV'er Maya Yoshida in de fout.

Nadat Memphis Depay na een staaltje combinatievoetbal in de 68e minuut de paal raakte naast doelman Maarten Stekelenburg, schoot Juan Mata in de rebound raak. Koeman boog het hoofd op de bank maar een treffer vijf minuten voor tijd van Pellè bezorgde het duel nog een spannende slotfase. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor United-doelman David De Gea, met name met een redding op een inzet van Victor Wanyama. Even daarvoor was Southampton-verdediger Virgil van Dijk met geel bestraft.

Dankzij de winst klom Manchester United naar de tweede plaats in de Premier League op twee punten van stadgenoot City. De koploper ging zaterdag op eigen veld onderuit tegen West Ham United. Liverpool bleef zondag op eigen veld steken op 1-1 tegen Norwich. Invaller Danny Ings scoorde meteen na rust voor de thuisploeg, Russell Martin maakte na ruim een uur gelijk.