Boels-Dolmans pakt zilver op WK ploegentijdrit

De Nederlandse wielerploeg Boels-Dolmans heeft zilver gewonnen bij de ploegentijdrit voor vrouwen op de WK wielrennen in Richmond. Het Duitse Velocio-SRAM pakte het goud voor de vierde keer op rij met 47.35, zes seconden sneller dan Boels. Rabo-Liv pakte het brons.

Vanaf het eerste meetpunt op het 38,8 kilometer lange parcours was duidelijk dat het een strijd zou worden tussen Velocio Boels, met Ellen van Dijk en Chantal Blaak, en Velocio. De Duitse ploeg was in het begin van de race nog duidelijk sneller, maar leverde gaandeweg terrein in. Met nog 8,8 kilometer te gaan lag Boels zelfs 3 seconden voor op de regerend wereldkampioen.

Op dat moment ging het echter mis voor Boels. Dat reed op dat moment nog maar met vier rensters bij elkaar, het minimum voor op de finish. Op de laatste helling had Van Dijk echter alle moeite om haar drie ploeggenotes bij te houden. Velocio, dat met vijf bijeen bleef tot aan de slotklim en met vier vrouwen zonder problemen de finish haalde, kon zo de achterstand ombuigen in een voorsprong.

Rabo-Liv, met Lucinda Brand, Thalita de Jong, Roxane Knetemann en Anna van der Breggen, pakte op ruime achterstand het brons. De ploeg moest 50 seconden toegeven op Boels, maar hield uiteindelijk 14 seconden over ten opzichte van het Britse Wiggle Honda. Die strijd leek halverwege de race nipter te worden, maar Rabo-Liv was in het laatste gedeelte van de tijdrit goed op dreef.

Boels-Dolmans pakt zilver op ploegentijdrit
Boels-Dolmans pakt zilver op ploegentijdrit (Foto: ANP)