Bankzitter Kazim weer in opspraak

Hij zat zondag in Kerkrade de hele wedstrijd op de bank, maar toch ging het na de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Roda JC (1-1) weer over Colin Kazim-Richards. De Engelse Turk kreeg het verbaal aan de stok met aanvoerder Gibril Sankoh van de thuisclub. Sankoh ging na het laatste fluitsignaal verhaal halen bij Kazim, die volgens hem de hele wedstrijd door langs de kant provocerende dingen had geroepen. "Hij moet zijn plek weten en zorgen dat hij z'n mond houdt", zei de verdediger uit Sierra Leone. "Hij moet gewoon presteren met z'n voeten, niet met zijn mond."

Sankoh wilde niet vertellen wat de bankzitter van Feyenoord allemaal had geroepen. "In de tweede helft speelde ik aan de kant van hun bank en hoorde alles wat hij zei. Ik wil niet op details ingaan, maar hij riep bijvoorbeeld bepaalde dingen toen ik Michiel Kramer door zijn benen speelde. Die jongen denkt dat hij alles kan maken. Maar hij moet gewoon gaan voetballen."

De captain van Roda JC stapte na afloop op Kazim af om uitleg te vragen, maar dat liep bijna uit op een handgemeen. "Ik zei: loop even naar binnen, dan kunnen we praten. Maar hij dacht dat we gingen worstelen. Nu is het klaar. Ik hoop hem in Rotterdam op het veld tegen te komen."

Niets gehoord

Sankoh verbaasde zich erover dat de vierde man langs de lijn niet had ingegrepen. "Apart, want ik hoorde alles." Trainer Giovanni van Bronckhorst herkende de aantijgingen van Sankoh niet. "Ik was met het spel bezig, ik heb niets gehoord."

Kazim kwam eerder al in opspraak vanwege provocerende gebaartjes, ruzie met tegenstanders en zijn boze reactie nadat hij was gewisseld tegen SC Cambuur. Toen schopte hij langs de lijn een rek met bidonnen om en schold er stevig op los.

Bankzitter Kazim weer in opspraak
Bankzitter Kazim weer in opspraak (Foto: ANP)