Duitse super schenkt voorraad aan vluchtelingen

Bij de Duitse supermarkt REWE in Jüchen zijn de schappen op een enkel product na leeg. Vrijwel de volledige voorraad is namelijk ter beschikking gesteld aan vluchtelingen die onverwacht aankwamen, aldus een pamflet dat door het personeel werd opgehangen.

Een bezoeker van de supermarkt fotografeerde de lege schappen en het pamflet en plaatste deze op Facebook. Op het A-viertje valt te lezen dat het personeel zich voor de situatie verontschuldigd, maar dat het om een acute noodsituatie ging. Ook geven ze aan meteen nieuwe voorraden besteld te hebben. Ze hopen op het begrip van de klanten. 

Update 09:17 uur
Volgens user Nemephis heeft de betreffende supermarkt niet de volledige voorraad weggegeven, maar gaat het om de afdeling babyvoeding die aan de vluchtelingen is geschonken. Ook heeft de supermarkt gezorgd dat de vluchtelingen over water konden beschikken. Klanten van de supermarkt hadden hier geen problemen mee, zij die echt dringend babyboeding nodig hadden konden dit bij de iets verdreop gelegen drogist halen. Ze waren vooral positief gestemd over de actie van hun supermarkt. 

 

Danke, REWE!

Posted by Tobias Huch on zaterdag 19 september 2015