Triatlete Klamer zo goed als zeker naar Olympische Spelen

Met een vijfde plaats in de finale van de World Triathlon Series in Chicago heeft Rachel Klamer vrijdagavond voldaan aan de nationale eis voor deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. De triatlete zal worden voorgedragen door de triatlonbond en is vrijwel zeker van een ticket naar Brazilië.

Klamer lag na de fietswissel in Chicago zelfs even op kop op de olympische afstand van 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Ze liep haar race goed uit en finishte in een tijd van 1.56.50. "Ik ben superblij. Vorige week kwam ik met een fikse verkoudheid vanuit Edmonton hier aan en nu beleef ik de wedstrijd van mijn leven. Schitterend."

De race in Chicago werd gewonnen door de Amerikaanse Gwen Jorgensen, die zich daarmee verzekerde van haar tweede wereldtitel.