Tennissers 2-0 achter tegen Zwitserland

Het Nederlandse Daviscupteam staat na de eerste dag van de ontmoeting met Zwitserland op een achterstand van 2-0. Thiemo de Bakker was vrijdag dicht bij een daverende stunt in de openingswedstrijd tegen de torenhoge Zwitserse favorieten. De nummer 144 van de wereldranglijst leek in Genève op weg naar een zege op Stan Wawrinka, maar liet de nummer vier van de wereld alsnog ontsnappen: 2-6, 6-3, 4-6, 6-3 en 7-5.

Jesse Huta Galung maakte vervolgens geen kans tegen Roger Federer, de nummer twee van de wereld. Huta Galung (nummer 436 op de mondiale ranglijst) mocht zijn opwachting maken door de afwezigheid van Robin Haase en Igor Sijsling, maar verloor in drie sets: 6-3, 6-4 en 6-3.

Huta Galung speelde geen onverdienstelijke wedstrijd, maar was simpelweg een maatje te klein voor tennislegende Federer. De Nederlander verloor zijn service in totaal vier keer en het duurde tot diep in de derde set voordat hij zelf een kans kreeg om de opslag van zijn Zwitserse opponent te breken. Huta Galung verspeelde in de achtste game van de derde set twee breekpunten en de kans om terug te komen in de wedstrijd. Hij gaf vervolgens zelf zijn opslag én de partij uit handen.

Nederland tennist tegen Zwitserland voor een plek in de wereldgroep. Zaterdag gaat het duel verder met de dubbelpartij van Matwé Middelkoop en debutant Tim van Rijthoven tegen Federer en Wawrinka.

Tennissers 2-0 achter tegen Zwitserland
Tennissers 2-0 achter tegen Zwitserland (Foto: ANP)