De Boer praat lang na met spelers

Trainer Frank de Boer van Ajax keek vrijdag met zijn ploeg lang terug op de wedstrijd in de Europa League tegen Celtic (2-2). Zijn spelers maakten een dag eerder twee grote fouten waaruit de Schotten doel troffen. "We zijn een lerende organisatie, vooral met een jonge ploeg. Je haalt goede momenten terug, maar ook dingen die beter kunnen en moeten", zei de coach op de website van Ajax.

De Boer werkt met een fitte selectie toe naar het uitduel met Excelsior op zondag. Alleen Yaya Sanogo kampt met een liesblessure. "Dat is heerlijk als trainer zijnde, al is het ook lastig om keuzes te maken en mensen te moeten teleurstellen", erkende hij.

Tegen Celtic zat bijvoorbeeld spits Arek Milik op de bank en maakte Amin Younes zijn debuut. "Hij mag terugkijken op een redelijk debuut", zei De Boer. "Het is een kwestie van tijd voordat hij negentig minuten gaat maken."

Mentaal

Volgens De Boer is het duel met Excelsior vooral op mentaal gebied zwaar. "De wedstrijd tegen Celtic eiste veel spanning. Als wij onze zaakjes op orde hebben, moeten we Excelsior onder controle kunnen houden."

De Rotterdammers missen met aanvoerder Sander Fischer en spits Tom van Weert twee belangrijke krachten. Nigel Hasselbaink speelt daardoor voorin, terwijl Kevin van Diermen achterin op een basisplaats mag rekenen. Coach Fons Groenendijk verklapte ook dat Yoëll van Nieff gaat spelen. "Het zal niet makkelijk zijn, maar ik zie het toch vooral als een uitdaging", zei Groenendijk. "We zijn thuis nog ongeslagen, dat moet ons een goed gevoel geven."

De Boer praat lang na met spelers
De Boer praat lang na met spelers (Foto: ANP)