Robin Frijns stapt over naar de Formule E

Robin Frijns komt komend seizoen voor het team van Andretti uit in de Formule E, zo heeft het team bekend gemaakt. De Nederlander maakte eerder dit jaar indruk tijdens een test voor het team op Donington Park. Frijns wordt teamgenoot van de Zweed Simona de Silvestro, die vorig jaar ook enkele races voor het team reed.

"We zijn erg blij om Robin bij ons team te verwelkomen," zei teambaas Michael Andretti. "Hij heeft slechts één test voor ons gereden, maar hij heeft goed werk geleverd en hij heeft een goede houding. We denken dat we met hem en Simona een sterk team hebben opgebouwd en we zijn klaar voor het tweede seizoen"

Frijns komt dit jaar nog uit in de Blancpain GT Series, waar hij samen met teamgenoot Laurens Vanthoor leider in het kampioenschap is. In 2014 was hij testrijder bij het Formule 1-team van Caterham, na een jaar eerder enkele races te hebben gereden in de GP2. De Limburger maakte vroeg in zijn carrière indruk door achtereenvolgend de Formule BMW, de Formule Renault 2.0 en de World Series by Renault 3.5 te winnen.

De eerste race van het seizoen vindt plaats op 24 oktober in Peking.

Frijns tijdens een GP2-kwalificatie in 2013 (Foto: WikiCommons)
Frijns tijdens een GP2-kwalificatie in 2013 (Foto: WikiCommons)