Vettel: "Het succes van Renault is vergeten"

Sebastian Vettel vindt het jammer dat de relatie tussen Red Bull en motorleverancier Renault is verslechterd, omdat de huidige problemen het succes van de fabrikant overschaduwt. Vettel won met Red Bull en Renault vier wereldtitels op rij, maar had een jaar later moeite om vooraan mee te doen.

Dit jaar beleeft Red Bull met een voorlopige vierde plaats haar lastigste seizoen sinds 2008, toen het team zevende in het kampioenschap werd. Slechts tweemaal wist het team het podium te bereiken, waarvan de problemen met de motor als hoofdoorzaak worden aangewezen. De spanningen tussen het team hebben zelfs geleid tot het uit elkaar gaan van de partijen.

"Het is treurig om te horen," zei Vettel over het nieuws. "Ik maakte deel uit van het grootste deel van de samenwerking en we hebben veel succesvolle jaren meegemaakt, welke helaas snel vergeten worden door de huidige situatie."

Vettel legde nog de nadruk op de bijdrage die Renault heeft geleverd aan de 'blown diffuser', toen er nog veel mee gereden werd. Renault zou de beste en meest geavanceerde uitlaten hebben gemaakt. "Er zijn veel mensen die nu vergeten wat Renault heeft bereikt, maar ik hoop dat ze in de sport blijven."

Momenteel is Renault in onderhandeling met Lotus om het team opnieuw over te nemen.

Vettel: "Het succes van Renault is vergeten" (Foto: WikiCommons'
Vettel: "Het succes van Renault is vergeten" (Foto: WikiCommons'