CL: Uitslag PSV - Manchester United

PSV is de groepsfase van de Champions League goed begonnen. De Eindhovenaren stuntten in eigen huis tegen Manchester United door met 2-1 te winnen. Luciano Narsingh werd matchwinner voor de ploeg van Philip Cocu.

Voor PSV stond er in het kampioenenbal gelijk een zware wedstrijd op de rol. Voor Memphis Depay betekende dit een snelle terugkeer in Eindhoven en de aanvaller liet zich meteen gelden. Hij gaf vroeg in de wedstrijd voor op Anthony Martial die de scherpe voorzet niet binnen kon werken. Voor Manchester United was er daarna een domper doordat Luke Shaw na een overtreding van Hector Moreno uitviel met een gebroken been.

PSV kon in het begin van het duel geen vuist maken tegen de ploeg van Louis van Gaal die kwam voor de zege. Tien minuten voor rust gaf Daley Blind een fraaie bal op Memhis die Santiago Arias en Jeffrey Bruma liet staan en behendig de 0-1 maakte. Een tweede dot van een kans, luttele minuten later, was niet aan Memphis besteed. Toch bleek dit niet de ruststand, want uit een hoekschop van Maxime Lestienne kopte Moreno via Blind plots de gelijkmaker tegen de touwen.

Luciano Narsingh (rechts) kopte de winnende binnen (Pro Shots/Ronald Bonestroo)

Na rust had PSV het wederom lastig, maar een snelle uitval over links via Andres Guardado en Lestienne deed de bal op het hoofd van Narsingh belanden die de thuisploeg op voorsprong kopte: 2-1. Juan Mata kon direct hierna gelijk maken, maar zijn balletje rolde over de achtelijn.

United zette daarna alles op de aanval, maar grote kansen kreeg de ploeg van Louis van Gaal niet meer. In plaats daarvan kregen onder meer Luuk de Jong en Narsingh nog goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer, waardoor de eerste drie punten in Nederland bleven.