'Verbied het Oktoberfest!'

In Duitsland beginnen ze de zegeningen van de culturele verrijking een beetje te voelen. Het überduitse zuip- en eetfestijn, bekend als Oktoberfest, is een evenement waar veel islamitische mensen erg veel moeite mee hebben. De in Nederland woonachtige Morad Almuradi is een van hen. De islamist is op change.org een petitie gestart om dit shaitansfeest van de kaart te krijgen.

"Beste gemeenteraad van München," zo begint de petitie van de zure mohammedaan. "Ik schrijf deze brief om iets onder de aandacht te brengen, van wat ik en vele moslims met mij als oneerlijk beschouwen. Ik wil u erop wijzen dat het Oktoberfest een intolerant en onislamitisch evenement is. We hebben geprobeerd het te negeren, maar er vinden teveel gebeurtenissen plaats tijdens dit feest die onislamitisch zijn. Denk hierbij aan dingen als het nuttigen van alcohol, openbare publieke naaktheid en dat soort fratsen."

De boodschapper van Allah vervolgt: "Wij begrijpen dat het Oktoberfeest een jaarlijks terugkerende Duitse traditie is, maar wij moslims kunnen dit onislamitische evenement niet tolereren. Het is namelijk beledigend voor ons en is eveneens beledigend voor alle moslims over de hele wereld. Wij verzoeken dan ook om het aankomende festijn onmiddellijk te annuleren."

"Wij zijn tevens van mening dat het Oktoberfest een belediging is voor de vluchtelingen uit Syrië, Irak en Afghanistan. Het afblazen van het evenement zou de vluchtelingen helpen niet te vergeten waar ze vandaan komen. Bedankt voor uw aandacht en vriendelijke groet, Morrad Almuradi."

Buiten deze lachwekkende petitie om, maken de Duitsers zich wel degelijk zorgen om de aankomende festiviteiten. Er wordt gedurende het evenement extra politie ingezet voor het geval enkele moslimmannen zichzelf niet zouden kunnen beheersen.

Op sommige dagen komen er zo'n 1500 immigranten aan op het station van München en de autoriteiten zijn niet van plan daar enig risico mee te nemen. De pas aangekomenen worden strikt gescheiden van de feestvierders. Het zou volgens een Duitse onderminister van deelstaat Beieren onmogelijk zijn de welwillende immigranten te onderscheiden van de islamisten. Waarmee de man in principe toegeeft dat er zich best nog wel eens minder fijne figuren tussen de nimmer aflatende stroom immigranten zouden kunnen bevinden.

Aanstaande zaterdag gaat het eerste biertje getapt worden, daarna zullen er nog vele volgen.