'Dieren verantwoordelijk voor vernielen graf Samantha'

Niet vandalen, maar konijnen en reeën zouden de oorzaak zijn dat het graf van Samantha al elf keer vernield is sinds december. Dit beweert wethouder Jan-Willem Mijmans (ONS) uit Spijkenisse, na een gesprek met de beheerders van begraafplaats De Ommering.

Mijmans: “het komt sporadisch voor dat de dieren bloemen van het graf opeten of vazen en kaarsjes omstoten in hun zoektocht naar eten.” Hoe één specifiek graf dan tot elf keer toe vernield kan worden begrijpt hij zelf ook niet. Hij geeft aan dat het jammer is dat moeder Sylvia niet eerder aan de bel heeft getrokken bij de natuurbegraafplaats. “Dan hadden onze mensen extra opgelet. Zij balen daar ook enorm van. De ambtenaren zetten er zich met ziel en zaligheid voor in om het op De Ommering netjes te houden.

De familie van Samantha is het niet met de wethouder eens. Ze zijn stellig in het feit dat er een stel onverlaten achter de vernielingen zit: “We hebben sterke vermoedens wie het zijn” aldus moeder Sylvia. De wethouder is met zijn mensen in gesprek hoe de overlast door dieren gestopt kan worden.  Ook de vernielingen worden nader onder de loep genomen.