Ipswich in greep van seriemoordenaar

Icoon MisdaadIn het Zuid-Engelse Ipswich is de laatste dagen vermoedelijk een seriemoordenaar actief die het heeft voorzien op prostituees. Dinsdag heeft de politie opnieuw twee dode vrouwen aangetroffen in de havenstad. Het gaat vermoedelijk om twee prostituees die sinds zaterdag worden vermist. Eerder deze maand werden in en rond Ipswich al de lichamen gevonden van drie andere prostituees.

De politie heeft vrouwen opgeroepen 's avonds niet alleen op pad te gaan in de stad. De tippelzones van Ipswich zijn intussen zo goed als verlaten. Gehoopt wordt dat de prostituees misschien aanwijzingen hebben die kunnen leiden tot de arrestatie van de moordenaar. De politie in de stad heeft honderd man op de zaak gezet.

De zaak roept herinneringen op aan twee beruchte seriemoordenaars die het ook op dames van lichte zeden gemunt hadden: Peter Sutcliffe, beter bekend als de Yorkshire Ripper, en Jack The Ripper. Alleen de eerstgenoemde, die toesloeg in de tweede helft van de jaren '70 van de vorige eeuw, kon worden gepakt. De identiteit van Jack The Ripper, die eind 19e eeuw huishield in Londen, is nooit opgehelderd.