PvdA: patat voor 1 euro is haram

Tussen alle wereldproblematiek heeft de PvdA weer iets nieuws gevonden om tegenaan te zeiken. De sociaaldemocraten in Meppel willen namelijk een einde maken aan de patataanbiedingen in de Drentse plaats.

Naast middelbare school Stad & Esch in Meppel staat de Topsporthal, en laat laatsgenoemde nu vijf dagen in de week patat verkopen voor slechts één schamele euro. "Dit past niet in ons beleid om jongeren aan te sporen gezonder te eten", zo laat de PvdA weten.

Voor de sporthal staat een groot krijtbord waarop staat vermeld dat je elke doordeweekse dag tussen 12 en 13 uur een patatje kunt halen voor 1 euro. "Dan wordt de verleiding wel heel groot om je boterham weg te gooien", jankt Dinie Veld van de Meppeler Pvda-fractie. Zij heeft dan ook vragen gesteld in de gemeenteraad.

Meppel is een JOGG-gemeente (jongeren op gezond gewicht), en daarom vindt zij het niet kies dat je patat voor een prikkie kunt kopen. "Op dat bord staat 'happy hour'. Dat heeft een klank van ‘dit is leuk'. Dat strookt niet met ons beleid." Ze hoopt nu dat de gemeente paal en perk wil stellen aan dergelijke acties.