Makers Penoza denken al aan seizoen 5

De makers van hitserie Penoza, die zondag weer van start gaat, denken al serieus na over een vijfde seizoen. Dat heeft regisseur Diederik van Rooijen zaterdag gezegd in het Radio 1-programma Nooit meer slapen.

"Er zijn gedachtes over een vijfde seizoen", bekent hij. "Met Carmen of niet? Dat weten we nog niet. Het wordt een heel spannend seizoen. En je weet nooit wat er gebeurt in Penoza. In seizoen 2 ging opeens Irwan, gespeeld door Fedja van Huet, er aan. Dat had ook niemand zien aankomen. Een paar van die verrassingen ga je dit seizoen ook krijgen."

In de reportage vertelt Van Rooijen verder dat er serieuze gedachten waren om Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) aan het slot van seizoen 3 wel te laten sterven. Aan de soundtrack van Penoza is in seizoen 4 een orgel toegevoegd, vertelt componist Bart Westerlaken.

Infiltreren
In Penoza IV, dat zondag van start gaat, worstelt hoofdpersoon Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) met black-outs en andere fysieke problemen na de aanslag op haar leven. In de gevangenis wacht zij het proces af dat het Openbaar Ministerie tegen haar voorbereidt. Maar omdat er een bende-oorlog in Amsterdam woedt, vraagt de officier van justitie haar te infiltreren. In Penoza IV keren verder alle vaste acteurs terug.

Voor de serie werden onder meer opnames gemaakt op De Pier in Scheveningen. Het is voor de eerste maal dat een productie opnames op het markante gebouw heeft gemaakt.

Makers Penoza denken al aan seizoen 5
Makers Penoza denken al aan seizoen 5 (Foto: BuzzE)