Doelman Paris Saint-Germain gunt Bordeaux een punt

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in Ligue 1. De Franse kampioen kwam niet langs Girondins de Bordeaux. Het werd 2-2. 

Lange tijd leek er niets aan de hand te zijn voor de thuisploeg, die na bijna een halfuur spelen op voorsprong kwam. Paris Saint-Germain kreeg hulp van doelman Cédric Carrasso, die met een blunder zomaar de bal inleverde bij Edinson Cavani. Die wist met dit buitenkansje wel raad: 1-0.

Vier minuten later stond het echter weer gelijk. Dit keer ging Kevin Trapp, de keeper van PSG opzichtig in de fout. De 25-jarige Duitser kreeg een inzet uit een hoekschop van Bordeaux niet onder controle, waarmee hij Henri Saivet de kans gaf om de bal simpel binnen te tikken.

Na deze tegenvaller, het eerste tegendoelpunt van de Parijse club in Ligue 1, bracht Cavani het team van Laurent Blanc snel weer aan de leiding. De Uruguayaan liet Carrasso kansloos met een fraaie vrije trap langs de muur. Na de pauze kreeg Bordeaux een aardige mogelijkheid om weer langszij te komen, maar het leek bij 2-1 te blijven.

Zeker toen Saivet met een tweede gele kaart werd weggestuurd leek PSG de wedstrijd te kunnen uitspelen. Meteen daarna wist Wahbi Khazri het Parc des Princes toch stil te krijgen, en opnieuw blunderde doelman Trapp. Hij verspeelde de bal knullig aan Khazri: 2-2.

Paris Saint-Germain, waar Gregory van der Wiel de hele wedstrijd op de bank zat, komt daardoor nu op dertien punten te staan. Later dit weekend kunnen Stade Reims en Stade Rennes (negen uit vier) de achterstand op de koploper verkleinen.