Klinkende zege Hamburger SV in Mönchengladbach

Hamburger SV heeft zijn tweede competitiezege van dit seizoen te pakken. De ploeg van coach Bruno Labbadia won met overtuigende cijfers van Borussia Mönchengladbach. Het werd 0-3.

De bezoekers uit Hamburg namen al na elf minuten de leiding. Pierre-Michel Lasogga kreeg de bal in de voeten gespeeld van een tegenstander, en hij kon daardoor uiteindelijk afronden. Vervolgens liet HSV het balbezit vaak aan Borussia Mönchengladbach, dat nauwelijks gevaar wist te stichten.

Kort voor rust was het aan de andere kant wel weer raak. Lasogga won bij een hoekschop het kopduel van zijn tegenstander en de 23-jarige aanvaller kon zo zijn tweede treffer van de avond maken. Na de pauze was al snel duidelijk dat een comeback van de thuisploeg er niet in zat. Via Nicolai Müller werd het in de 52ste minuut namelijk 0-3.

Bij Borussia Mönchengladbach werd Roel Brouwers vervolgens gewisseld, maar dat maakte voor de uitslag niet meer uit. De nummer drie van vorig seizoen staat nu stijf onderaan de Bundesliga: vier gespeeld, nul punten, doelsaldo 2-11. HSV staat met zes punten op de zevende plaats.