Rechtbank buigt zich over zaak Holleeder

De rechtbank in Amsterdam buigt zich vrijdag weer over de ontwikkelingen in het liquidatieonderzoek naar 'topcrimineel' Willem Holleeder. Hij zit nu in voorarrest op verdenking van betrokkenheid bij vijf liquidaties in de onderwereld.

Het gaat om de criminele afrekeningen op Cor van Hout (2004), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Ook een eerdere poging tot moord op Mieremet staat op de lijst van beschuldigingen.

Holleeder wordt verder nog verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich onder meer bezighield met liquidaties. Hij zou daarin met onder anderen Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de geliquideerde Ali Akgün hebben samengewerkt.

Onderzoek

Tijdens de zitting wordt over de ontwikkelingen van het onderzoek gesproken. Ook kijken de rechters naar de voorlopige hechtenis van Holleeder.

Het bewijs tegen hem is voor een belangrijk deel gebaseerd op de belastende verklaringen van zijn zussen Astrid en Sonja en zijn ex, Sandra Klepper (ook weduwe van de geliquideerde crimineel Sam Klepper).

Holleeder en zijn advocaat Stijn Franken zijn tot nu toe nog niet inhoudelijk op de beschuldigingen ingegaan.

Rechtbank buigt zich weer over zaak Holleeder
Rechtbank buigt zich weer over zaak Holleeder (Foto: ANP)