AMD vormt Radeon Tech Group, specifieke graphics-divisie

Halfgeleidergigant AMD heeft bekendgemaakt dat het al zijn graphics-afdelingen onderbrengt bij een nieuwe divisie genaamd Radeon Technologies Group. De missie van deze nieuwe afdeling is het versterken van de graphics-markten en het vestigen van nieuwe ideeën ten aanzien van virtual en augmented reality.

De wijziging in de bedrijfsstructuur, die AMD zelf een 'strategische hergroepering' noemt, werd gister bekendgemaakt op de website van het Amerikaanse bedrijf. Raja Koduri, die in het verleden al eindverantwoordelijke was voor de 'visual and accelerated computing' binnen AMD, zal de positie aannemen als chief architect van Radeon Technologies Group. Hier wordt hij toezichthouder van 'alle aspecten ten aanzien van graphics-technologie in AMD's APU-, discrete GPU- en GPU-producten'. Koduri werkte van 2009 tot en met 2013 voor Apple, waar hij tevens verantwoordelijk was voor grafische prestaties van Apple-devices.

In 2006 nam AMD ATI en bijbehorende Radeon-technologie over voor 5,6 miljard dollar. AMD kampt met een dramatisch marktaandeel op het gebied van grafische kaarten. Onderzoeksbureau Jon Peddie Research publiceerde recentelijk een rapport waaruit zou blijken dat slechts 18% van de desktop-computers wereldwijd beschikt over een videokaart van AMD. De rest zou in handen zijn van concurrent Nvidia. Ondanks de slechte prestaties in de desktopmarkt doet AMD het een stuk beter op andere vlakken. Zo worden de huidige generatie consoles (Xbox One en PlayStation 4) uitgerust met AMD-chips, waardoor het bedrijf vorig jaar 20 procent van de omzet dankte aan de levering van chips aan Microsoft en Sony.

AMD richt dedicated graphics-divisie op
AMD richt dedicated graphics-divisie op