Shovel Knight-uitbreiding krijgt releasedatum

De uitbreiding voor Shovel Knight, genaamd Plague of Shadows, heeft als releasedatum 17 september gekregen. In de volledig gratis uitbreiding zit een geheel nieuwe campaign en de langverwachte challenge mode.

Om de uitbreiding te kunnen spelen moet je wel de hoofdverhaallijn doorgespeeld hebben, hoewel in het geval van wijziging van platform of wanneer je savegame op een of andere manier niet meer werkt, er een code beschikbaar komt zodat je alsnog meteen met de nieuwe content aan de slag kunt.

In Plague of Shadows speel je niet langer met de shovel knight, maar kruip je in de huid van de nieuwe plague knight. Naast een nieuwe campaign en gamemodus bevat de uitbreiding ook talloze nieuwe features zoals alchemy.

Naast de uitbreiding komt er op velerlei verzoek ook een fysieke versie van de originele game. Deze komt op 16 oktober uit voor Nintendo 3DS, PlayStation 4, Wii U en Xbox One. 

Shovel Knight is een 2D side-scrolling platformgame ontstaan uit een Kickstarter-campagne. De game werd zeer goed ontvangen. Lees hier onze review.