Federer voelt zich nog steeds jong

Met zijn 34 jaar zit Roger Federer in de herfst van zijn carrière, maar de Zwitserse toptennisser vertoont amper kenmerken van verval. "Ik voel me niet zo oud als ik ben", zei Federer met een grijns na zijn overwinning in de kwartfinale van de US Open op de Fransman Richard Gasquet. "Ik voel me nog steeds heel jong."

De zeventienvoudig winnaar van een grandslamtoernooi is naar eigen zeggen bezig aan zijn tweede jeugd. De 'FedExpress' blijft doorstomen, de leeftijd krijgt amper vat op het spel van de Zwitserse meester. Federer heeft in New York in vijf partijen nog geen enkele set afgestaan. "Op mijn leeftijd is het niet zo normaal om zó makkelijk vijf tegenstanders te verslaan. Al verwachtte ik dit eerlijk gezegd wel een beetje van mezelf. Ik speel al anderhalf jaar weer heel goed en voel me jong."

Federer staat in de halve finale tegenover landgenoot Wawrinka, waarvan hij in negentien voorgaande ontmoetingen slechts drie keer verloor. "We kennen elkaar door en door. Eén van ons staat in de finale, voor Zwitserland is dat geweldig."

Federer voelt zich nog steeds jong
Federer voelt zich nog steeds jong (Foto: ANP)