R.E.M. boos op Donald Trump

Donald Trump introduceerde woensdag een speech met R.E.M.'s nummer It's The End Of The World en daar is de band niet blij mee.

Een stukje van het nummer werd gebruikt bij een speech van Trump op een protestbijeenkomst tegen het nucleaire verdrag met Iran. "We geven geen toestemming voor het gebruik van onze muziek op dit politieke evenement en vragen deze mensen hiermee op te houden", meldt de band op Facebook. "Maar laten we stil staan bij het feit dat er belangrijke dingen zijn die op het spel staan. De media en Amerikaanse kiezer zouden niet moeten toestaan dat dikdoenerige politici ons afleiden van zaken die er echt toe doen."

R.E.M.-zanger Michael Stipe reageert minder kalm: "Flikker allemaal toch op, trieste, aandachtsgeile, machtsbeluste kleine mannen", zo citeert bassist Mike Mills zijn bandgenoot op Twitter. "Stop met het gebruik van onze muziek of mijn stem voor jullie debiele campagne."

Het is niet de eerste keer dat Trump muzikanten boos maakt. Toen hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap begon hij zijn aankondiging met Neil Youngs nummer Rockin In The Free World. Young, die de Democratische kandidaat Bernie Sanders steunt, reageerde toen eveneens ontzet.

R.E.M. boos op Donald Trump na gebruik muziek
R.E.M. boos op Donald Trump na gebruik muziek (Foto: BuzzE)