Renaultteams mogelijk niet met nieuwe motor

Zowel Red Bull Racing als Toro Rosso overweegt geen gebruik te maken van de nieuwe Formule 1-motor waar Renault voor het raceweekend in Austin mee op de proppen komt. De D-Spec van het Franse merk komt slechts drie races voor het einde van het seizoen, terwijl een coureur als Max Verstappen door de motorwissel op Monza genoeg krachtbronnen heeft om de rest van het seizoen af te kunnen maken.

Toro Rosso-teambaas Franz Tost liet aan Formule 1-journalist Adam Cooper weten dat de twijfel groot is. "Het ding moet natuurlijk wel sneller zijn, want anders heeft het geen zin. We weten nu nog niet genoeg over de D-Spec, dus we zullen zien. Als de motor veel beter is, dan incasseren we gewoon nog een straf. We moeten voor de lange rechte stukken in Mexico en Brazilië immers de snelst mogelijke motor hebben."

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner uitte zijn twijfels. De kans is wel groot dat Daniel Ricciardo een nieuwe motor zal gebruiken, omdat afgelopen weekend in Monza een nieuwe Renault-krachtbron de geest gaf en de Australiër anders mogelijk motoren tekort komt.