San Marino scoort eerste uitgoal in 14 jaar tijd

Matteo Vitaioli mag zich sinds dinsdag de held van het voetbal in San Marino noemen. De 25-jarige aanvaller scoorde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen namelijk de eerste uitgoal in een officiële wedstrijd in ruim veertien jaar tijd voor het kleine staatje. Uit een vrije trap maakte Vitaioli de 1-1, goed voor flink wat feest binnen het team. Dat het dan in de allerlaatste minuut toch nog 2-1 werd voor de tien Litouwers was een domper op de feestvreugde.

De laatste keer dat San Marino in een niet-vriendschappelijke wedstrijd buiten de eigen grenzen tot scoren kwam was op 25 april 2001 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Nicola Albani zorgde destijds in de 59e minuut voor de gelijkmaker en een zeldzaam punt voor San Marino. Het team was in vorm in die tijd, want op 28 februari had het in dezelfde kwalificatiereeks ook al een uitgoal gemaakt. Dat tegenstander België er tien in het doel van San Marino schoot was dan wel jammer. In 2003 speelde San Marino wel met 2-2 gelijk in en tegen Liechtenstein, maar dat was slechts een oefenwedstrijd.

Vitaioli werkt een vrije trap achter het doel van de Litouwse keeper en scoort de eerste uitgoal in veertien jaar voor San Marino (Bron: YouTube)