De leukste sporttweets van week 36

Elke week verzamelt de sportredactie van FOK! de leukste en meest bijzondere sportweets. Vandaag zetten we die voor jullie op een rij in deze rubriek. Veel leesplezier!

Tijdens het EK atletiek in Zürich stal mascotte Cooly vorig jaar de harten van vele fans. Het leverde hem zelfs een eigen editie van onze Sportblog op, hier terug te zien. Tijdens de Diamond League in Zürich was hij afgelopen week weer van de partij:

Voor een jonge jongen is het natuurlijk leuk als je het veld op mag lopen aan de zijde van de spelers, maar dit jochie was wel erg verbaasd toen hij plotseling zag dat hij naast Wayne Rooney stond.

Of ze net zo snel is valt te betwijfelen, maar deze zeehond heet vanaf nu Dafne Schippers:

Op het WK atletiek in Beijing waren de Russische snelwandelaars afwezig vanwege een enorm dopingschandaal rond coach Viktor Chegin. "Team #banchegin", vierde dat door het resultaat van de olympische 20 kilometer in Beijing wat aan te passen: een door Chegin getrainde atleet pakte er goud. Het team, genoemd naar de veelgebruikte hashtag onder snelwandelaars, bestaat uit onder meer veelvoudig medaillewinnaar Jared Tallent (tweede van links) en Evan Dunfee (uiterst rechts), met wie er binnenkort een interview op FOK!sport online komt.

Diezelfde Evan Dunfee is doodsbang voor Bohdan Bondarenko, samen met Zhang Guowei winnaar van het zilver bij het hoogspringen.

Thijs zal voorlopig weinig wielrennen meer kunnen zien, wat wellicht ook bijdraagt aan een vermindering van zijn bijdehante opmerkingen. 

Na het WK zwemmen is de training voor Sharon van Rouwendaal weer begonnen en zo te zien gaat het al goed!

Bram Tankink is onderweg in de Tour of Britain en kijkt ook naar meer dan alleen het wielrennen:

Toch is het niet allemaal leuk voor De Tank, de tijd blijkt toch wel erg hard te gaan...

Thijs heeft zijn oogbollen toch niet in de Glorix gedompeld, dus hij gaat verder met tweeten. Dit keer verkende hij de slotklim van de zestiende etappe van de Vuelta, de monsterlijke Alto Ermita de Alba. 

Sven Kramer denkt na over een carrièreswitch:

Femke Heemskerk gaat weer in Frankrijk trainen en dus is dit inderdaad geen overbodige luxe..

Marlou van Rhijn is ook internationaal een wereldster in de paralympische sport.