'Honden en katten geslacht in satanistisch ritueel'

In de Braziliaanse stad São Lourenço staan ze voor een raadsel. Op verschillende plekken zijn er staarten van honden en katten gevonden. In totaal gaat het om zo'n 800 stuks. Niemand heeft enig idee waar de voormalige eigenaren van de staarten gebleven zijn, waarom de staarten eraf gehaald zijn en waar ze vandaan komen.

Vreemd genoeg is er in de wijde omtrek geen enkele aangifte gedaan voor een vermist huisdier. De lokale politie staat dan ook voor een mysterie waar Scooby Doo (met staart) en zijn vrienden zeker drie afleveringen mee zouden kunnen vullen.

Van de lichaampjes is geen spoor te vinden. Wel hebben forensische experts kunnen opmaken dat de staarten zijn gevonden ongeveer 48 tot 72 uur nadat de dieren werden gedood. Er wordt wanhopig gezocht naar aanwijzingen, maar tot nu toe ontbreekt elk aanknopingspunt. Dit ondanks dat er een beloning is uitgeloofd voor een bruikbare tip.

Zoals gebruikelijk wanneer er geen idee wat er aan de hand is, gaat men gissen. Er zijn speculaties dat de dieren onderdeel zouden zijn van een Satanistsch ritueel. Ook bestaat het vermoeden dat de dieren doodleuk verkocht worden als barbecuevlees.

De kwestie heeft zelfs het Braziliaans parlement gehaald, maar zoals gebruikelijk kwamen ook de heren en dames politici niet met een sleutel tot de oplossing. Dit verhaal gaat ongetwijfeld nog wel een staartje krijgen.