België: 'Speler betaalde trainer om te mogen spelen'

Voorzitter Bruno Venanzi van Standard Luik heeft op de Franstalige radio in België een opmerkelijke onthulling gedaan. Volgens de nieuwe preses heeft een voetballer van de Belgische volksclub steekpenningen aan zijn dienstdoende trainer betaald in ruil voor speeltijd. "Ik heb vernomen dat een speler van Standard vorig seizoen onze coach heeft betaald om te mogen spelen", liet Venanzi weten.

De voorzitter wilde volgens Sporza verder niet in details treden. "Er zijn vorig seizoen drie coaches geweest, Guy Luzon, Ivan Vukomanovic en José Riga. Ik laat in het midden over wie het ging. Of de vorige voorzitter Roland Duchâtelet op de hoogte is? Dat denk ik niet", vertelde Venanzi, die ook niet wilde zeggen of de betrokken speler nog voor Standard Luik uitkomt.

Standard stelde maandag Yannick Ferrera aan als nieuwe hoofdtrainer. De pas 34-jarige Belgische coach verruilde Sint-Truiden voor de club uit Luik, waar hij een contract voor twee jaar heeft ondertekend. Ferrera, die STVV naar de Pro League leidde, volgt de ontslagen Slavoljub Muslin op.

'Speler betaalde trainer om te mogen meedoen'
'Speler betaalde trainer om te mogen meedoen' (Foto: ANP)