Janny van Heel Holland Bakt heeft missie

Jurylid Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt heeft een missie. "Ik wil laten zien dat koken niet moeilijk is en dat iedereen het kan. Ik hoop dat mensen bewuster met eten omgaan", zegt het jurylid van Heel Holland bakt in het AD. "Als je kennis van eten hebt, dan is het niet zo moeilijk." Van der Heijden presenteert dinsdag haar nieuwste kookboek Koken met Janny.

Ze geniet van wat de bakwedstrijd in Nederland teweegbrengt. Bijna 2,3 miljoen mensen keken zondagavond naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. "We hadden nooit verwacht dat er ook veel jongeren zouden meekijken en -bakken. En er zijn veel meer mannen gaan bakken. Het is niet meer tuttig. Ook grappig: die mannen beginnen meteen met heel moeilijke baksels."

Tijdens de opnames en het vele proeven kwam Janny bijna 3 kilo aan, meer dan gebruikelijk. ''Ik had vooraf een tijd koolhydraatarm gegeten, in de hoop dat ik minder zou aankomen. Het stomste wat ik kon doen, want ik at bij het jureren zoveel koolhydraten dat mijn lichaam ineens dacht: dat hebben we gemist."

Janny van Heel Holland Bakt heeft missie
Janny van Heel Holland Bakt heeft missie (Foto: BuzzE)