Iran wil Dejagah schorsen om tatoeages

Ashkan Dejagah valt met zijn volgetatoeëerde armen in het huidige topvoetbal nauwelijks op, maar wanneer hij bij de nationale voetbalploeg van Iran is, is dat een ander verhaal. De ethische commissie van de Iraanse voetbalbond (FFI) is fel tegen tatoeages en het gros van de internationals heeft dan ook geen lichaamsversieringen. Dat Dejagah zich daar weinig van aantrekt, komt hem mogelijk op een schorsing te staan.

Bondscoach Carlos Queiroz zit behoorlijk met de zaak in zijn maag. De in Duitsland opgegroeide Dejagah vervult een sleutelrol in zijn ploeg, die zich hoopt te plaatsen voor het WK dat in 2018 wordt gehouden in Rusland. De bond is echter onverbiddelijk en gaat kijken naar een passende straf voor de 29-jarige aanvaller.

Volgens de bond zijn tatoeages - net als opmerkelijke kapsels - gevolgen van de "westelijke culturele invasie"en zouden ze de islamitische waarden van het land schaden. Voetbalinternationals moeten een voorbeeld zijn voor de jeugd en dergelijke westerse symbolen vermijden.

Iran wil Dejagah schorsen om tatoeages
Iran wil Dejagah schorsen om tatoeages (Foto: ANP)