Bertens en Krajicek gestrand in dubbelspel New York

Zowel Kiki Bertens als Michaëlla Krajicek is er met haar Zweedse respectievelijk Tsjechische tennispartner niet in geslaagd in het dubbelspel de kwartfinales van het US Open te bereiken. De derde ronde was hun eindstation op Flushing Meadows.

Bertens en Johanna Larsson lieten het als vijfde geplaatste Frans-Sloveense koppel Caroline Garcia/Katarina Srebotnik ontsnappen. Alle drie sets werden in de tiebreak beslist: 7-6 (4), 6-7 (4) en 6-7 (2). De partij duurde ruim twee uur en drie kwartier.

De Wateringse en de Helsingborgse mochten in de tweede set na een vroege break serveren voor een voorsprong van 4-1. Uitgerekend op dat moment haperde de opslag en dat euvel zou het duo naderhand vaker opbreken. Garcia en Srebotnik profiteerden, herstelden het evenwicht en sleepten er in de verlenging een derde set uit. Die beslisten ze op vergelijkbare wijze in hun voordeel.

Krajicek stond zondag met Barbora Strycova tegenover Martina Hingis en Sania Mirza. De bijna 35-jarige Zwitserse en haar Indiase collega maakten volstrekt duidelijk waarom ze in New York als eerste zijn geplaatst: 6-3 en 6-0. Dat was een uurtje werk.

Bertens en Krajicek gestrand in dubbelspel
Bertens en Krajicek gestrand in dubbelspel (Foto: ANP)