Van Oostveen: "Alle vertrouwen in Blind"

Bert van Oostveen heeft nog alle vertrouwen in bondscoach Danny Blind. Hij peinst er niet over om de opvolger van de vertrokken Guus Hiddink na twee verloren interlands alweer te slachtofferen. Dat vertelde de directeur betaald voetbal van de KNVB zondag na de ontluisterende nederlaag van het Nederlands elftal tegen Turkije (0-3).

"Ik sta volledig achter deze bondscoach en achter deze staf", zei Van Oostveen. "Zij verdienen ook het volledige vertrouwen. We gaan niet na twee wedstrijden ineens gekke dingen doen. Ik heb het volste vertrouwen in Danny. Het zal uiteindelijk op het veld moeten gebeuren."

Het Nederlands elftal heeft plaatsing voor het EK van volgend jaar zomer niet meer in eigen hand. Alleen als Turkije verliest van IJsland of Tsjechië, wordt Oranje weer kansrijk. Van Oostveen heeft de laatste jaren een slechte hand in zijn keuzes voor bondscoaches. Bert van Marwijk en Guus Hiddink dienden hun laatste contract als bondscoach ook niet uit.

"Ik weet niet of dat slechte keuzes zijn", counterde Van Oostveen. "De vraag is of je het louter en alleen daarop moet gooien. Dat gaan we de komende tijd bekijken." Aan zelf opstappen denkt de bekritiseerde KNVB-directeur niet. "Mijn functioneren wordt bijna permanent ter discussie gesteld in welke krant dan ook. Maar intern gaan de commissarissen er over. Dat is op dit moment een van mijn minste zorgen. Ik ben eindverantwoordelijke in het hele proces, daar loop ik ook niet voor weg. Ik ga niet speculeren over mijn positie, daar heb ik helemaal geen behoefte aan, maar ik stap zelf in ieder geval niet op."

Van Oostveen: alle vertrouwen in Blind
Van Oostveen: alle vertrouwen in Blind (Foto: ANP)