Murray, Federer en Kvitova zonder problemen naar vierde ronde

De Schotse tennisser Andy Murray is door naar de vierde ronde van de US Open. De nummer drie van de wereld leek zaterdag eenvoudig de Braziliaan Thomaz Bellucci te verslaan, maar deze bood in de derde set nog enige weerstand. Toch sloeg Murray zich in slechts drie sets naar de winst: 6-3, 6-2 en 7-5.

In de volgende ronde treft de Schot Kevin Anderson uit Zuid-Afrika. Murray won het Amerikaanse grandslamtoernooi in New York in 2012. De afgelopen twee jaar strandde de Britse tennishoop steeds al in de kwartfinales.

De Zwitserse tennisser Stan Wawrinka heeft zaterdag de vierde ronde van de US Open bereikt. In drie sets versloeg hij de Belg Ruben Bemelmans: 6-3. 7-6 (5) em 6-4. In de vierde ronde treft de nummer vijf van de wereld de Amerikaan Donald Young.

Roger Federer heeft zaterdag de vierde ronde bereikt van het US Open. De 34-jarige Zwitserse tennisser, als tweede geplaatst in New York, stond tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber geen set af: 6-3, 6-4 en 6-4. De partij duurde ruim anderhalf uur.

Kohlschreiber speelde zeker niet slecht tegen zijn trainingsmaatje maar kreeg in hun tiende onderlinge vergelijk toch geen enkel uitzicht op een eerste zege. De volgende tegenstander van Federer is de Amerikaan John Isner, die door ging ten koste van de Tsjech Jiri Vesely. Deze gaf na twee verloren sets (3-6 en 4-6) op.

Tomas Berdych, de nummer zes van de plaatsingslijst, schaarde zich ook bij de laatste zestien. De Tsjech had veel te stellen met de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez. Deze boog pas na bijna 3,5 uur. De eerste twee sets vergden al meer dan twee uur: 6-7 (2), 7-6 (7), 6-3 en 6-3.

Petra Kvitova heeft zaterdag soepel de vierde ronde bereikt van het US Open. De Tsjechische tennisster, nummer vijf van de plaatsingslijst op Flushing Meadows, gunde haar Slowaakse opponent Anna Schmiedlova slechts drie games: 6-2 en 6-1. Het duel duurde amper een uur.

Kvitova was in veel opzichten beter, maar maakte wel meer onnodige fouten dan Schmiedlova. Dat compenseerde ze onder meer met uitstekend serveren - geen enkel breekpunt tegen - en een reeks winnende uithalen. Haar volgende tegenstandster is de Britse Johanna Konta of de Duitse Andrea Petkovic.

Met gemak heeft de Roemeense tennisster Simona Halep zaterdag de vierde ronde van de US Open bereikt. De nummer twee van de wereld versloeg Shelby Rogers uit Amerika met 6-2 en 6-3. In de volgende ronde wacht een partij tegen de Duitse Sabine Lisicki. De 23-jarige Roemeense kwam in New York nooit verder dan de vierde ronde, vorig jaar strandde ze in de derde.