Vluchtelingen in München toegejuicht

Zo'n achtduizend vluchtelingen zijn in München aangekomen nadat de grens tussen Oostenrijk en Hongarije zaterdag was opengezet. Deze zou mogelijk om middernacht weer sluiten, maar is nog steeds open.

In de nacht van zaterdag op zondag reden drie treinen met vluchtelingen het station van München binnen. In en rond de stad zijn de vluchtelingen in opvangcentra ondergebracht waar ze medisch gecontroleerd worden en eten en schone kleding krijgen. Het merendeel van de vluchtelingen, veelal afkomstig uit Syrië, Afghanistan en Irak, blijft niet in München. Twee treinen rijden verder naar Dortmund en Braunschweig.

Update 08:16
Inmiddels zijn beelden van de BBC opgedoken van een trein vluchtelingen die in München binnenkomt. Hierop is te zien hoe de vluchtelingen onthaald worden door de Duitsers.

Op de hartverwarmende beelden is te zien hoe er door sommigen lekkernijen uitgedeeld worden aan de vluchtelingen, terwijl anderen luid applaudiseren en juichen voor degenen die aan de slachtpartijen in het Midden-Oosten zijn ontkomen.

Zo'n 8000 vluchtelingen in München aangekomen
Zo'n 8000 vluchtelingen in München aangekomen (Foto: ANP)