Mr. Bean viert 25-jarig bestaan bij paleis

Mr. Bean reed vrijdag samen met zijn knuffelbeer Teddy naar Buckingham Palace in Londen. Het malle personage van acteur Rowan Atkinson wilde zo de aandacht vestigen op zijn 25-jarig bestaan.

Mr. Bean zat in een fauteuil op het dak van zijn groene Mini, die gevuld was met cadeautjes. Hij bestuurde de auto met een dweil, net als in een van de afleveringen van zijn televisieserie. Aangekomen bij het paleis kreeg Mr. Bean uit handen van een fan een taart om de mijlpaal te vieren.

In 1990 was Mr. Bean voor het eerst op de Britse tv te zien. De zachtaardige kluns groeide uit tot een icoon van de Britse comedy. Ook vandaag de dag is hij nog erg populair, blijkt onder meer uit de 63 miljoen Mr. Bean-fans op Facebook en de 1,5 miljard views die hij op YouTube bij elkaar heeft gesprokkeld.

Zelf blijft Mr. Bean nuchter onder het succes. "Ik voel me gevleid, maar ik blijf met beide benen op de grond", zegt hij tegen Reuters. Het jubileum wordt in huize Bean niet met veel toeters en bellen gevierd. "Ik ga wel een klein verjaardagsfeestje geven. Alleen voor mij en mijn vriend Teddy."

Mr. Bean viert 25-jarig bestaan bij paleis
Mr. Bean viert 25-jarig bestaan bij paleis (Foto: BuzzE)