Merrie bijt piemeltje kleuter af

Een zesjarig ventje uit de Oekraïense oblast Zhytomyr heeft een hachelijk avontuur beleefd. Zijn hassebasje is eraf gebeten door een merrie.

De vader van de kleuter was net bezig met de paarden toen zijn zoontje schreeuwend naar hem toe rende. "'Ze heeft hem eraf gebeten, ze heeft hem eraf gebeten!', riep mijn zoon", aldus vaderlief, die wijselijk anoniem wenst te blijven. "Ik heb mijn hand op zijn kruis gedrukt om het bloeden te stoppen en de ambulance gebeld."

Volgens het kereltje reed hij net met zijn fietsje langs het beest toen de merrie hem ineens aanviel. Ze werkte hem tegen de grond en beet direct zijn piemeltje eraf.

Gelukkig was de ambulance snel ter plaatse. Met enige mazzel had men het lid al snel gevonden, waarna dit in het ziekenhuis weer vakkundig aan het lichaam van het knaapje werd genaaid. Pas na enige tijd zal duidelijk worden of de boel weer volledig zal functioneren.

Dokter Igor Vishpinsky spreekt van een 'uitzonderlijk geval'. "Zoiets hebben we nog nooit eerder bij de poot gehad", aldus de beste man.