Feniksvrouw volgt Sterrenmeisje op

De Belgische Joyce Noppe (28) heeft ontzettend veel spijt van haar tatoeage. In eerste instantie wilde ze alleen de initialen van haar partner in haar hals laten zetten, maar haar vriend haalde haar over om de tattoo in haar gezicht te laten zetten.

Ze ging naar tatoeëerder Rouslan Toumaniantz uit Kortrijk (België), die eerder het sterrenmeisje tatoeëerde en daardoor in opspraak raakte. Hij ontwierp een feniks en Joyce was er blij mee, tot ze thuiskwam en haar vriend haar niet meer wilde aankijken. Na enkele maanden liep hun relatie volledig op de klippen. Nu wil ze de tattoo laten laseren: inmiddels heeft ze er al drie sessies opzitten.

Regels
Ralph Moelker, eigenaar van Tattoo Bob uit Rotterdam, noemt het werk van de Belg bizar: “Dit is een stunt, of die man is totaal gek. Misschien wil hij wel de aandacht die kreeg naar aanleiding van het sterrenmeisje overtreffen.” Regels om dit soort praktijken te voorkomen zijn er niet volgens Moelker. Alleen voor 12- tot 16-jarigen zijn er beperkingen: die mogen niet op hun handen, polsen of in hun nek getatoeëerd worden, zelfs niet met toestemming van de ouders.

Chiel Stoffer, van Moby Tattoo Studio, stuurt jongeren meestal met nul op rekest de deur uit. Toch maakt hij ook uitzonderingen, zo vertelt hij: “Laatst stapte hier een 14-jarige knul binnen met zijn hele familie die allemaal dezelfde tattoo namen omdat hun 23-jarige zus en dochter zou overlijden. Die stuur je niet zomaar weg”.

Moraal van het verhaal: “Hou het maar bij een lieveheersbeestje op je enkel, in plaats van zo'n extreme tattoo“, aldus Moelker.