Under the Dome stopt na drie seizoenen

Het derde seizoen van Under the Dome zal het laatste zijn. Volgens tv-zender CBS zal het seizoen eindigen op 10 september en een afsluiting brengen aan het verhaal van een stadje dat ineens onder een mysterieuze koepel kwam te staan.

De serie debuteerde twee jaar geleden als succesvolle zomerserie voor de Amerikaanse zender. De kijkcijfers waren toen sterk genoeg om ze als bewijs te zien dat kijkers wel degelijk in de zomer ook klaarzitten om leuke series te kijken. De zender lanceerde in de jaren erna de series Extant en Zoo in dezelfde periode. De kijkcijfers van Under the Dome daalden echter sindsdien, waardoor het tijd bleek om er een einde aan te maken.

Kijkers die de serie nu nog volgen, via de Amerikaanse kanalen of via de Nederlandse uitzendingen op SBS6, hoeven niet te vrezen dat ze onbevredigd achterblijven. In een gesprek met FOK! tijdens Comic-Con International beloofde hoofdrolspeler Mike Vogel dat dit seizoen de hoofdvragen zal beantwoorden. "Tegen het einde van het seizoen zullen we al die lastige vragen beantwoord hebben, van hoe de koepel neer is gekomen, waarom het er is, door wie en of het er blijft staan of niet."

Under the Dome: still uit aflevering 2x01