Hand vrouw afgehakt door jaloerse echtgenoot

De meeste huwelijken kennen wel zo hun moeilijke periodes. In een geval in China is zo'n huwelijksdipje echter flink uit de hand gelopen. Een man die dacht dat zijn echtgenote een affaire had, ontvoerde haar en takelde haar zodanig toe dat ze haar linkerhand verloor.

De man vermoedde dat zijn vrouw een affaire had, onder andere omdat ze ergens anders ging wonen om meer geld te verdienen - in China geen ongewoon gedrag. De man zag er echter bedrog in, en bedreigde haar per sms. Zo schreef hij dat hij haar zodanig zou verminken dat geen andere man haar ooit nog zou begeren. De man voegde de daad bij het woord, en wist haar te ontvoeren terwijl ze op haar werk was. Opvallend detail hierbij is dat haar collega's niet ingrepen, omdat ze het conflict als een privé-zaak zagen.

De man hield zijn echtgenote vervolgens vast in een huis, waar hij haar onder andere mishandelde met een kapmes: dit leidde uiteindelijk tot het verlies van haar linkerhand. De man belde uiteindelijk zelf een ambulance, maar het was al te laat: de vrouw zal permanent verminkt door het leven moeten. De vrouw in kwestie getuigt nu van haar eerdere wens om te scheiden van haar man; haar omgeving zette haar echter aan tot bij hem blijven, in het belang van hun kind. De vraag is echter of het belang van het kind gediend is bij een verminkte moeder, en een vader die naar alle waarschijnlijkheid een flinke celstraf zal krijgen.

Hand vrouw afgehakt met hakmes. CC BY-SA 3.0