Michael Shannon: geen flippers in Batman v Superman

Soms is een citaat van een filmmaker als waarheid aannemen niet helemaal de juiste zet om te nemen. Zo berichtten we eerder deze maand dat Michael Shannon, die twee jaar geleden in Man of Steel de rol van Zod speelde, in het vervolg flippers aan zijn handen heeft. Dat blijkt echter onzin.

Shannon gaf onlangs aan dat hij de trailer voor Batman v Superman: Dawn of Justice, waarin hij te zien is, zelf nog niet heeft gezien. "Ik zit in een trailer voor een film waar ik niet eens aan heb gewerkt," vulde Shannon aan, wat haaks staat op het verhaal dat hij op de set van de film opgesloten zat in de wc.

"Iemand vroeg me ernaar in New York en ik bedacht een of ander bullshit-antwoord over hoe mijn personage Zod nu flippers heeft, en dit ging viral op het internet of zoieets en mensen blijven me er nu naar vragen. Dat is zo overduidelijk een onzinantwoord, toch? Maar mensen namen het serieus."

De acteur heeft wel wat voice-over werk voor de film gedaan, lichtte Shannon toe, al weet hij niet zeker of hij dat wel mag zeggen. Over de flippers zei hij. "Misschien moeten ze het doen! Misschien moet in deel drie Doomsday flipperhanden hebben." Of Shannon hiermee onbewust de aanwezigheid van Doomsday in de film bevestigt is niet zeker; hij kan zich voor zijn uitspraak ook baseren op eerdere berichtgeving.

Batman v Superman: Dawn of Justice, met het lichaam van Michael Shannon, verschijnt in maart in de bioscoop.