Bertens naar tweede ronde US Open en treft Serena Williams

Tennister Kiki Bertens is maandag (lokale tijd) doorgedrongen tot de tweede ronde van de US Open. De Nederlandse was met 3-6, 6-4 en 6-2 te sterk voor de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni, de nummer 48 van de wereld.

Bertens staat in de tweede ronde waarschijnlijk tegenover de zwaarst denkbare tegenstander: de Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams. De Amerikaanse zag haar tegenstander Vitalia Diatchenko bij 6-0 en 2-0 opgeven met een beenblessure. 

"Ik ben er natuurlijk heel erg blij mee dat ik weet te winnen van een tegenstander die mij niet goed ligt. Gelukkig is het me gelukt om die wedstrijd om te draaien door agressiever te gaan spelen", zei Bertens achteraf glunderend.

"Natuurlijk wordt het een hele lastige wedstrijd tegen Serena Williams, maar het is een eer om te spelen tegen de nummer één van de wereld. Zeker in New York, waar zij thuishoort en waar ze alle grandslams in één kalenderjaar kan winnen. Ik ga er alles aan doen woensdag om er een goede wedstrijd van te maken", zei Bertens. Het betekent dat ze in het gigantische Arthur Ashe Stadium moet aantreden. "Ik moet maar gewoon proberen ervan te genieten en me niet zo klein te voelen op die baan. Misschien helpt het dat ik nu al tegen een hardhitter heb gespeeld."

Tennisser Novak Djokovic heeft maandag zonder al te veel moeite de tweede ronde op de US Open bereikt. De Servische nummer één van de wereld was in de openingsronde veel te sterk voor de Braziliaan Joao Souza: 6-1, 6-1 en 6-1. Rafael Nadal heeft zich maandag staande weten te houden in de eerste ronde van de US Open. De Spanjaard was met 6-3, 6-2, 4-6 en 6-4 te sterk voor Borna Coric.

Robin Haase, de enige Nederlander in het hoofdtoernooi bij de mannen, speelt dinsdag in de eerste ronde tegen de Duitser Dustin Brown.

Bertens naar tweede ronde US Open
Bertens naar tweede ronde US Open (Foto: ANP)