Franse premier Valls bij migranten in Calais

De Franse premier Manuel Valls brengt maandag een bezoek aan Calais. Hij doet dat in gezelschap van minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve en de Europese topfunctionarissen Dimitri Avramopoulos (Europees Commissaris voor Migratie) en Frans Timmermans (vicevoorzitter van de Europese Commissie).

Het bezoek staat in het teken van de vluchtelingencrises in Europa. In Calais drommen migranten samen die naar Engeland willen. De leiders zijn hun bezoek aan de havenstad begonnen in het migrantenopvangcentrum Jules-Ferry. Ze gaan ook naar het terrein voor de tunnel, die onder Het Kanaal door naar Engeland leidt. De burgemeester van Calais, Natacha Bouchart, is ook van de partij, meldden Franse media.

Calais telt bijna 75.000 inwoners en ligt minder dan 40 kilometer van de Engelse kust. De strategische ligging aan Het Kanaal of het Nauw van Calais voert jaarlijks circa tien miljoen bezoekers en reizigers naar de stad. Onder hen zijn tienduizenden migranten die naar de stad komen in een poging Engeland te bereiken.

Franse premier Valls bij migranten in Calais
Franse premier Valls bij migranten in Calais (Foto: ANP)