Razer komt met speciale Xbox One-controller

Ondanks dat Microsoft in oktober met zijn eigen elite controller voor Xbox One komt, heeft Razer ook een nieuwe controller aangekondigd. Het nieuwe speeltje, Razer Wildcat gedoopt, moet net zoveel gaan kosten als de elite controller van Microsoft.

Razer noemt de nieuwe controller een "Pro-gamer-gevalideerde, tournament-grade-controller". De Wildcat brengt vier extra knoppen aan de boven- en achterzijde van de controller, in de vorm van twee extra bumpers en twee extra triggers. Deze zijn tevens uitneembaar, terwijl de originele triggers zogenaamde 'optional stops' hebben, om sneller de volledige input te kunnen bereiken.

Iedere knop op de controller kan geherprogrammeerd worden en er is een 'quick control panel' beschikbaar om snel te kunnen wisselen tussen verschillende profielen. Voor extra comfort beschikt de controller over (optionele) rubberen palmgrepen en rubberen analoge sticks. De controller wordt geleverd met een 3-meter lange micro-USB kabel en een draagtas.

Opvallend is dat de controller in dezelfde maand (oktober) en voor dezelfde prijs (150 euro) als de Xbox One elite controller uitkomt. Het lijkt er op dat beide controllers grotendeels over dezelfde (extra) functionaliteit beschikken, hoewel de elite controller ook nog uitneembare d-pad-knoppen heeft.