id Software legt glory kills uit in nieuwe Doom-game

In een interview met id Software legt de ontwikkelaar uit hoe de zogenaamde glory kills werken in de nieuwe Doom-game. Dit zijn melee-finishers waarmee je op gruwelijke wijze korte metten maakt met vijanden.

In een exclusief interview dat Bethesda op E3 hield met id Software, wordt uit de doeken gedaan wat glory kills precies inhouden. Dit is een nieuwe combat-mechanic die de speler in staat stelt om een gewonde tegenstander met een finishing move af te maken. Het heeft wel wat weg van fatalities uit Mortal Kombat.

De heren van het Doom-team leggen uit dat het gaat om zeer korte animaties waarin je op talloze manieren je tegenstander kunt slopen. In de beelden is te zien dat vijanden een soort highlight vertonen zodat je weet wanneer je met een melee-finisher kunt toeslaan. Er worden verschillende finishers getoond, waaronder een curb stomp met de tegenstander zijn eigen been, tot het volledig uit elkaar trekken van een vijand.

De nieuwe Doom komt in Q1 of Q2 van 2016 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Als je geen zin hebt om het interview zelf te bekijken: gameplaybeelden vanaf 0:05 tot 0:24, 1:07 tot 1:56 en 3:01 tot 3:41.