Mourinho geeft spelers de schuld van verlies

Volgens José Mourinho waren zeker 3 spelers beneden niveau in het verloren thuisduel tegen Crystal Palace. Mourinho haalde hard uit naar zijn spelers na zijn tweede verloren thuisduel ooit, tegen een zichtbaar sterker Crystal Palace. 


"Ik ben niet blij. Ik kan niet zeggen dat ik elf presterende spelers had. Twee of drie van hen speelden individueel slecht, ik heb de fout gemaakt om een van hen te wisselen. Ik had een vierde wissel nodig, en ik had er slechts drie."

Mourinho weigerde te zeggen welke speler hij er af had willen halen, maar er was dan ook genoeg keuze. Branislav Ivanovic was erg kwetsbaar tegen de uitstekend spelende Bakary Sako en ook Cesc Fabregas had het moeilijk met de middenvelder van Palace, Jason Puncheon. Chelsea's sterspeler Hazard speelde 90 minuten lang maar kwam niet eens in de buurt van zijn kunnen.

"Ik ben niet blij omdat een prestatie een collectieve prestatie moet zijn, met elf spelers samen. Op dit niveau, met tegenstanders die zo goed georganiseerd zijn en niks te verliezen hebben, heb je mensen nodig die presteren."

Mourinho sloot verdere actie op de transfermarkt uit en het zal ook niet helpen dat de interlandperiode er weer aan zit te komen. "De meeste spelers gaan nu naar hun nationale team. Ik blijf twee weken met vier spelers achter. Ik kan niet werken, ik kan niet verbeteren, ik kan de komende twee weken niks doen om mijn team te verbeteren."

Chelsea, de landskampioen van afgelopen seizoen, staat nu op de dertiende plaats met slechts één overwinning, twee verliezen en een gelijkspel.

Mourinho waanhopig langs de lijn tijdens de wedstrijd van Chelsea tegen Crystal Palace (Pro Shots/Action Images)
Mourinho waanhopig langs de lijn tijdens de wedstrijd van Chelsea tegen Crystal Palace (Pro Shots/Action Images)