Boeckmans in kunstmatige coma na valpartij

De Belgische wielrenner Kris Boeckmans wordt na een zware valpartij in de Ronde van Spanje in een kunstmatige coma gehouden. Hij viel in de achtste etappe van de rittenkoers hard en lag roerloos op het wegdek. Volgens zijn ploeg Lotto-Soudal heeft hij zware verwondingen aan zijn gezicht, drie gebroken ribben en een hersenschudding. Ook had hij een bloeding in zijn long.

De Belgische sprinter zal enkele dagen in coma worden gehouden. Waarschijnlijk moeten de artsen hem opereren aan zijn gezicht, waarin hij meerdere botten gebroken heeft en waaraan hij ernstige verwondingen heeft.

Volgens zijn ploegmaat Tosh van der Sande was Boeckmans "aan het drinken toen hij door een gat reed en over de kop sloeg", zei hij op Twitter. Boeckmans lag na de val roerloos op het wegdek en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Boeckmans was niet de enige die zwaar ten val kwam op zo'n 50 kilometer van de streep. Ook de Amerikaan Tejay van Garderen, de Ier Daniel Martin en de Fransman Nacer Bouhanni stapten niet meer op. Van Garderen heeft volgens zijn ploeg BMC zijn schouder gebroken.

Boeckmans in kunstmatige coma na valpartij
Boeckmans in kunstmatige coma na valpartij (Foto: ANP)