Castaignos bezorgt Frankfurt eerste zege, HSV onderuit bij Köln

Eintracht Frankfurt heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Luc Castaignos maakte zijn eerste en tweede doelpunt in de Bundesliga en was de gevierde man: 1-4.

De gasten uit Frankfurt kwamen tegen VfB Stuttgart al snel op voorsprong door een eigen doelpunt van Adam Hloušek, 0-1. Daniel Didavi bracht de thuisploeg na precies een halfuur spelen langszij op aangeven van Geoffrey Serey Dié. Nog voor rust bracht Castaignos, die deze zomer FC Twente inruilde voor een avontuur in de Bundesliga, de bezoekers aan de leiding.

De Nederlandse spits tikte na 42 minuten een voorzet van Haris Seferović binnen, 1-2. In de tweede helft maakte diezelfde Seferović er 1-3 van vanaf de strafschopstip. Voormalig PSV-doelman Przemyslaw Tytoń veroorzaakte de penalty en kreeg een rode kaart voorgehouden. Castaignos zorgde er in extremis voor dat de nederlaag nog iets ondragelijker werd voor Stuttgart.

Het jeugdexponent van Feyenoord werd in stelling gebracht door teamgenoot Stefan Reinartz en schoot met rechts raak in de korte hoek: 1-4. Eintracht Frankfurt heeft nu vier punten uit drie wedstrijden. Stuttgart staat nog altijd droog dit seizoen. Volgende week gaat Stuttgart op bezoek bij Hertha BSC. Frankfurt ontvangt 1. FC Köln in de eigen Commerzbank-Arena.

FC Augsburg, een tegenstander van AZ in de groepsfase van de Europa League, verloor met basisspeler Paul Verhaegh de thuiswedstrijd tegen FC Ingolstadt. Het werd 0-1. Mathew Leckie maakte na rust de winnende voor promovendus Ingolstadt.

Spits Charlison Benschop ging met Hannover 96 hard onderuit bij FSV Mainz 05. Yoshinori Muto (twee goals) en de Yunus Malli waren goed voor de doelpunten. Het werd 3-0. Ook Hamburger SV ging zaterdag opnieuw onderuit tegen FC Köln. De Bosnische verdediger Emir Spahic gaf tien minuten voor tijd een strafschop weg en kreeg rood. Anthony Modeste schoot vanaf elf meter raak en bepaalde de eindstand op 2-1.