De Boer gelooft in Europese overwintering

Trainer Frank de Boer denkt dat Ajax in de Europa League de groep met Fenerbahçe, Celtic en Molde FK moet kunnen doorkomen. "Het zijn goede tegenstanders, maar we zijn zeker niet kansloos", zei De Boer vrijdag na de loting. "Ik heb er geloof in dat we de volgende ronde kunnen halen." De Amsterdamse ploeg begint in groep A met een thuiswedstrijd tegen Celtic op 17 september.

Met Fenerbahçe, de club van Robin van Persie, en Celtic treft Ajax twee ploegen van naam. "Naast dat het historisch heel mooie clubs zijn, behoren ze ook tot de beste clubs qua sfeer. Wat dat betreft gaan we in drie fantastische stadions spelen en kunnen onze jongens veel ervaring op gaan doen", zei De Boer. "Maar het gaat natuurlijk ook om prestaties." De Ajax-trainer noemde Molde "een onbekende tegenstander", waarvan hij alleen weet dat de Noren in een "schitterend stadion" voetballen.

De Boer ziet Fenerbahçe als favoriet in de groep. "Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens op de tweede plaats komen en ik acht ons zeker niet minder dan de Schotten. De volgende ronde bereiken is een realistisch doel."

De Boer gelooft in Europese overwintering
De Boer gelooft in Europese overwintering (Foto: ANP)