Indiase zusjes veroordeeld tot verkrachting

Twee jonge vrouwen in India zijn door de ongekozen mannelijke dorpsraad veroordeeld omdat hun oudere broer er met een getrouwde vrouw vandoor is gegaan. De raad is van oordeel dat de 23-jarige Meenakshi Kumari en haar 15-jarige zusje beiden verkracht moeten worden, en daarnaast naakt met zwartgeblakerde gezichten moeten rondlopen.

Ravi, de oudere broer, werd volgens Indiase media verliefd op een vrouw uit de hogere sociale klasse. De bewuste vrouw werd uitgehuwelijkt, maar wist te ontsnappen en ging er samen met Ravi vandoor. Hiervoor moeten zijn jongere zusjes nu dus boeten.

Amnesty International is een petitie gestart om de Indiase autoriteiten op te roepen de familie, die hun dorp is ontvlucht, in bescherming te nemen. De familie vreest voor hun leven, alsook voor het leven van de vrouw, die inmiddels van Ravi in verwachting is.

Ongekozen dorpsraden zoals deze komen veelvuldig in bepaalde delen van India voor. Ze bestaan vooral uit oudere mannen uit de sociaal hogere klasse en bepalen de sociale regels en interactie in de dorpen.