Verstappen mogelijk naar Ferrari in 2017

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is de kans groot dat Max Verstappen in 2017 bij Ferrari gaat rijden. Daar zou de Nederlander de vervanger worden van Kimi Räikkönen, die onlangs te horen kreeg dat hij ook in 2016 nog bij het Italiaanse Formule 1-team rijdt.

Er gingen al langer geruchten rond dat Ferrari grote interesse heeft in Verstappen. Volgens de sportkrant staat hij met stip op een om vanaf 2017 teamgenoot van Sebastian Vettel te worden. Het extra jaar van Kimi Räikkönen heeft er alle schijn van een overgangsjaar te zijn om dit mogelijk te maken.

Deze overstap wordt nu nog tegengehouden door het driejarig contract dat Verstappen op dit moment bij Red Bull heeft, maar in ruil voor de overstap van de jonge Limburger zou Toro Rosso de beschikking krijgen over Ferrari-motoren.

De band tussen Red Bull Racing en motorleverancier Renault is door de tegenvallende prestaties van de Renault-motor sterk verbrokkeld. Het team zou eerder een aanbod van Ferrari hebben gekregen, maar het Oostenrijkse renstal heeft zijn zinnen gezet op Mercedes. Toro Rosso lijkt hierdoor de voornaamste kandidaat te zijn.

Verstappen mogelijk naar Ferrari in 2017 (Foto: FOK!/CloseToTheEdge)
Verstappen mogelijk naar Ferrari in 2017 (Foto: FOK!/CloseToTheEdge)