Ongeschminkte pieten in serie Nickelodeon

Kinderzender Nickelodeon introduceert dit jaar ongeschminkte pieten in de nieuwe dagelijkse sinterklaasserie 'Op weg naar pakjesavond - Sint vermist!'. Het tv-station heeft donderdagmiddag adverteerders op de hoogte gebracht. De kinderserie is vanaf 9 november in Nederland en Vlaanderen op televisie te zien.

"Pieten zullen ongeschminkt verschijnen in de kinderserie. Ze zien er daarmee net zo uit als veel kinderen tijdens sinterklaasintochten, zonder zwarte schmink en met hun eigen huidskleur. Verder blijft piet zichzelf: grappig, slim en onhandig en draagt hij gewoon zijn eigen kostuum. Het enige verschil is dat hij zijn eigen huidskleur laat zien'', zegt Judith Peters, hoofd marketing van Nickelodeon.

Vorig jaar waren op de commerciële kinderzender helemaal geen pieten te zien. In het sinterklaasprogramma Nick's Strooigoedparade kwam alleen de sint in beeld. Dit jaar keren de pieten terug op televisie, met een nieuw uiterlijk. "Het belangrijkste is dat elk kind zich thuis voelt bij onze zender, ook in de sinterklaasperiode'', legt Peters uit.

Betere invulling
'We geloven dat het sinterklaasfeest weer een feest moet zijn voor iedereen. En sint kan nu eenmaal niet zonder zijn pieten, die brengen de cadeautjes. Anders dan vorig jaar proberen we nu een mooiere en betere invulling te geven aan het mooie en belangrijke kinderfeest. Pieten verdienen wel een plaats in de programmering van Nickelodeon'', vervolgt Peters.

Binnenkort beginnen de opnames van 'Sint vermist!'. Nickelodeon besloot daarom nu alvast het uiterlijk van de pieten te onthullen.

Amerika
Volgens Peters is de beslissing zelfstandig in de Benelux genomen. Er zou wel overleg zijn geweest met het Amerikaanse moederbedrijf Viacom, aldus Het Parool. Dat mediaconcern is zich volgens Peters bewust  van het maatschappelijke debat in Nederland.

Nickelodeon zegt met de zogeheten naturelpieten geen voorbeeld te willen stellen. Hoe er verder in Nederland sinterklaas wordt gevierd moet iedereen zelf weten, meent Peters.

Ongeschminkte pieten in serie Nickelodeon
Ongeschminkte pieten in serie Nickelodeon (Foto: BuzzE)